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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  28/02/2020
Data da última atualização:  17/04/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  LOPES, M. J. dos S.; DIAS FILHO, M. B.; CASTRO, T. H. dos R.; SILVA, E. F. da; RÊGO, M. C. F.; SILVA, G. B. da.
Afiliação:  Monyck Jeane dos Santos Lopes, MPEG; MOACYR BERNARDINO DIAS FILHO, CPATU; Thomaz Henrique dos Reis Castro, UFRA; Edilson Ferreira da Silva, MPEG; Marcela Cristiane Ferreira Rêgo, UFRA; Gisele Barata da Silva, UFRA.
Título:  Impacts of plant growth-promoting rhizobacteria on tropical forage grass in Brazil.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Journal of Agricultural Studies, v. 8, n. 1, p. 342-356, 2020.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this study was to evaluate the effects of plant growth-promoting rhizobacteria effects on anatomical characteristics and nutritional value of Brachiaria (Syn. Urochloa) brizantha cv. BRS Piatã. The experimental design applied was completely randomized design with three treatments: (1) non-inoculated unfertilized-control plants (C-), (2) non-inoculated fertilized-control plants (C+) and (3) B. brizantha inoculated with Pseudomonas fluorescens (BRM-32111) and Burkholderia pyrrocinia (BRM-32113). The following parameters were evaluated at 35 days after seedling emergence: biomass production, plant height, net photosynthesis (A), water-use efficiency (WUE), chlorophyll (SPAD), anatomical and nutritional. The rhizobacteria modified the anatomy of the leaf, culm and roots of B. brizantha. They also increased the chlorophyll content, A, WUE, total soluble carbohydrates, starch and crude protein contents, N, P, Mg and Fe concentrations, plant height, root area and biomass production. Therefore, we conclude that co-inoculation with P. fluorescens (BRM-32111) and B. pyrrocinia (BRM-32113) modified the anatomy and biochemistry of B. brizantha, promoting growth and nutrient accumulation. Therefore, these findings set up the basis for additional exploratory studies, using these rhizobacteria as biotechnological innovation with potential of use as biofertilizer in B. brizantha, aiming higher productivity and nutritive value in a more eco-friendly and sustainable pasture product... Mostrar Tudo
Thesagro:  Biofertilizante; Brachiaria; Gramínea; Gramínea Forrageira; Nutriente; Pastagem; Produção.
Thesaurus Nal:  Forage; Plant growth-promoting rhizobacteria.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/211282/1/16077-59028-1-PB.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU56325 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoFELDMANN, F.; GASPAROTTO, L.; PREISINGER, H.; VOB, K.; LIEBEREI, R. Economic potential of useful plants for the utilization in Amazonian polycultures. In: SYMPOSIUM TROPISCH NUTPFLANZEN, 1993, Hamburg. Abstracts... Hamburg: Universitat, 1994. p. 62-69.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.
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Registro completo

Biblioteca(s):  Catálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Hortaliças; Embrapa Pantanal; Embrapa Solos; Embrapa Trigo.
Identificador:  2348
Data corrente:  09/05/2002
Data da última atualização:  08/07/2010
Código do título:  0901816
ISSN:  0102-2474
Código CCN:  022157-0
Título e Subtítulo:  CIENCIA E CULTURA. SUPLEMENTO
Entidade:  Sociedade Brasileira para o Progresso da Ciencia-SBPC
Local de publicação:  São Paulo-SP
Periodicidade:  Anual
Editora:  SBPC
Coleções da unidade:  Embrapa Amazônia Ocidental
1975 27(7); 1976 28(7); 1977 29(7); 1978 30(7); 1979 31(7); 1981 33(7); 1982 34(7); 1983 35(7); 1984 36(7); 1987 39(7); 1988 40(7); 1989 41(7); 1990 42 (7); 1991 43(7)

Embrapa Arroz e Feijão
1971 23; 1972 24(6); 1974 26(7); 1975 27(7); 1976 28(7); 1977 29(7); 1978 30(7); 1979 31(7); 1980 32(7); 1981 33(7); 1982 34(7); 1983 35(7); 1975 37(7); 1986 38(7); 1987 39(7); 1988 40(7); 1989 41 (7); 1990 42(7 pt 1-2)

Embrapa Cerrados
1971 23; 1973 25; 1974 26; 1975 27; 1976 28; 1977 29; 1978 30; 1979 31; 1980 32; 1981 33; 1985 37(7); 1986 38(7); 1987 39; 1988 40(7); 1989 41(7); 1990 42(7); 1991 43
Classificação: 505

Embrapa Hortaliças
1975-79 27-31; 1982-83 34-35; 1987-91 39-43; 1993 45(7)
Classificação: 505

Embrapa Pantanal
1975-79 27-31; 1981-82 33-34; 1985 35; 1987-90 39-42
Classificação: 19F

Embrapa Solos
1971-84 23-36; 1987-90 39-42; 2009 61(1)

Embrapa Trigo
1971/2005 23 1971; 25 1973; 27 1975; 28 1976; 29 1977; 30 1978; 31 1979; 32 1980; 33 1981; 34 1982; 35 1983; 37 1985; 38 + Programa 1986; 39 1987; 40 1988; 41 1989; 42 +Programa 1990; 43 1991; 44 1992; 45 v. 2 1993.
Classificação: 505
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